De Waddeneilanden liggen in de Noordzee, ten noorden van Nederland en Duitsland en ten westen van Denemarken.
Tussen de eilanden en het vaste land ligt de Waddenzee, die bij eb grotendeels droogvalt en daardoor een zeer belangrijk foerageergebied is voor vogels. Het grootste eiland is Texel.
Gaat u met uw hond op vakantie naar de Wadden, dan kunt u het ‘eilandgevoel’ ervaren wat zich snel van u meester zult maken.
Alle vijf de eilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hebben allen hun eigen karakter en charme.

Honden welkom op de Waddeneilanden:

Ameland:
De honden mogen helaas op Ameland niet loslopen. Op het strand wordt het (indien rustig) wel gedoogd/toegestaan om de hond los te laten lopen.
In de bossen van Staatsbosbeheer mogen honden wel los van 15 september tot 15 maart, daarna mogen uw honden wel mee maar houd de hond aangelijnd.

Schiermonnikoog:
Honden mogen hier het hele jaar los lopen op het strand. Ook op veel andere delen van het eiland geldt geen aanlijngebod. Een aanlijngebod geldt alleen binnen de bebouwde kom (aangegeven door de plaatsnaamborden van Schiermonnikoog); in het Nationaal Park met uitzondering van het Noordzeestrand; op Het Rif.

Terschelling:
Terschelling is een waar wandelparadijs voor u en uw honden. In het bos en op het strand mogen uw honden los. Op de rest van het eiland, ook in het duingebied, geld echter een aanlijngebod.
Staatsbosbeheer heeft zeven paaltjeswandelingen uitgezet. Terschelling kent ook een lange afstandswandeling van maar liefst ruim 43 kilometer.

Texel:
Op het eiland gelden de volgende regels: Honden moeten op het strand aan de lijn op de bewaakte strandgedeelten ten noorden van strandpaal 8 (De Hors).
Op De Hors moeten honden tevens aangelijnd zijn van 1 maart tot 1 september. In het recreatiebos De Dennen, mogen de honden wel los lopen tussen het Jan Ayeslag, de Nattevlakweg, Randweg en Californiëweg, met uitzondering van het begrazingsgebied bij de Ploegelanden. In het Krimbos, het recreatiebos bij De Cocksdorp, mag de hond het gehele jaar los. Op de speelweiden in het bos moeten honden aan de lijn.
Ook in de schapengebieden dient u de hond aangelijnd te hebben en te houden.

Vlieland:
Honden mogen het hele jaar los lopen op het strand van Vlieland. Neem poepzakjes mee zodat de andere badgasten geen overlast heeft van uw hond. In het oostelijk deel van Vlieland, ook in het bos rond het dorp Vlieland mogen honden los lopen. In het westelijk deel van het bos rond het dorp moeten honden aan de lijn. In het dorp zelf geldt een aanlijngebod voor uw hond.

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen: Duynzoom

Locatie: Texel

Duynzoom 1 is een luxe vakantievilla voor 8 personen met eigen Finse sauna, een heerlijk beschutte tuin en een gloednieuwe jacuzzi in de tuin!

Huisdieren zijn toegestaan.

Vakantiehuizen: HappyNes

Locatie: Ameland / Nes

Welkom op Ameland! Aan de rand van Nes ligt in een oase van rust HappyNes, luxe vakantiehuizen en Bed & Breakfast op Ameland. Vakantiewoningen HappyNes, hét adres voor een geslaagde vakantie.

Hotels

Hotels: Fletcher Hotel Koogerend

Locatie: Texel / Den Burg

Fletcher Hotel-Restaurant Koogerend is gelegen op het Waddeneiland Texel. Dit knusse hotel ligt aan de rand van het oude centrum van Den Burg, wat het grootste dorp op dit eiland is. Rondom het hotel kunt u zich erg goed vermaken. Maak bijvoorbeeld een wandeling over het strand en geniet van alle natuur op dit eiland.

Hotels: Fletcher Hotel De Cooghen

Locatie: Texel / De Koog

Midden in het gezellige centrum van De Koog, gelegen op Nederlands grootste Waddeneiland Texel, staat Hotel-Restaurant De Cooghen. Op slechts 500 meter loopafstand begeef je jezelf midden in de duinen en op het strand van Texel. Het hotel beschikt over faciliteiten als een restaurant, bar, terras en wellness faciliteiten om volledig tot rust te komen.

Groepsaccommodaties

Groepsaccommodatie:

Locatie:

Hier kan uw advertentie staan voor een voordelig tarief.

informeer naar de mogelijkheden. info@dogsallowed.eu

Groepsaccommodatie: Waddenpark Avanti

Locatie: Terschelling / Oosterend

Avanti is een gezellig klein familiepark op TEXEL. Een park met diverse betaalbare 4 tot 9 persoons comfortabele recreatiewoningen, gelegen in polder "het Noorden" op slechts 500 meter afstand van Europa's laatste wildernis: de Waddenzee!!! Door het unieke bouwconcept kunt u vanuit bijna alle woningen genieten van weidse vergezichten, vele soorten vogels, en prachtige luchten.

Vakantiepark: Bungalowpark Prins Hendrik

Locatie: Texel / Oosterend

Bungalowpark "Prins Hendrik" ligt op nauwelijks 50 meter van de Waddenzeedijk. Een uniek stukje Nederland in een oase van ruimte en rust. Hier geen bruisende badplaatsen, maar een ideale stek voor wie even de sleur en het gejacht van alledag wil ontvluchten, ongeacht het jaargetijde. De bungalows zijn privé eigendom en door de eigenaars verschillend maar steeds zeer gezellig ingericht.

Vakantiepark: Sluftervallei

Locatie: Texel-De Cocksdorp
Op dit familiepark bent u er echt even uit. Omringd door duinen heeft u alle ruimte om tot rust te komen. Stap op de fiets naar het strand, duik samen in het zwembad en sluit de dag af in de Brasserie.
  • 316 bungalows, 16 stacaravans en 4 safaritenten
  • Overdekt zwembad met peuterbad
  • Gelegen aan natuurgebied De Slufter

Campings

Camping: Loodsmanduin

Locatie: Texel

Jaarwisseling vuurwerkvrij!

Voor veel honden is de jaarwisseling minder prettig door al het vuurwerk. Camping Loodsmanduin is volledig vuurwerkvrij tijdens Oud & Nieuw. De camping ligt in de breedste duinenrij van Texel en is omringd door natuur. Van vuurwerk geen last! Dus verruil snel de vuurwerkstress voor een heerlijk uitje naar Texel!

Scroll naar boven