Accommodatie type

Flevoland is een provincie in het midden van Nederland. Het is onze jongste provincie van de twaalf provincies en wordt gevormd door de Noordoostpolder, Oostelijk en Zuidelijk Flevoland, ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland.

Flevoland wordt in het uiterste noorden begrensd door Friesland en in het noordoosten door Overijssel. Het grenst in het westen aan het Markermeer en het IJsselmeer. In het zuidoosten grenst de provincie aan Gelderland, in het zuiden aan Utrecht en Noord-Holland.

De provincie Flevoland kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling. De provincie bestaat uit twee delen: de Noordoostpolder, dat een voortzetting is van het vasteland, en de Flevopolder, het grootste kunstmatige eiland ter wereld.

De Flevopolder is met bruggen (onder andere Stichtse Brug, Hollandse Brug en Ketelbrug), een spoortunnel (Drontermeertunnel) en een dijk (Houtribdijk) verbonden aan het vasteland.
De provincie ligt gemiddeld ongeveer 5 meter onder de zeespiegel.

Groepsaccommodaties

Groepsaccommodaties: Flevoland

Locatie: Flevoland

Flevoland bestaat uit de regio's Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. Zoek & boek je vakantiehuis in Flevoland waar honden welkom zijn. Op de website vind je het aanbod van hondvriendelijke vakantieaccommodaties.

Scroll to top