Dogs Allowed > Nederland Waddeneilanden

Nederland Waddeneilanden       


De Waddeneilanden liggen in de Noordzee, ten noorden van Nederland en Duitsland en ten westen van Denemarken.
Tussen de eilanden en het vaste land ligt de Waddenzee, die bij eb grotendeels droogvalt en daardoor een zeer belangrijk foerageergebied is voor vogels. Het grootste eiland is Texel.
Gaat u met uw hond op vakantie naar de Wadden, dan kunt u het Ďeilandgevoelí ervaren wat zich snel van u meester zult maken.
Alle vijf de eilanden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hebben allen hun eigen karakter en charme.

 

           

Honden welkom op de Waddeneilanden:

Ameland:
De honden mogen helaas op Ameland niet loslopen. Op het strand wordt het (indien rustig) wel gedoogd/toegestaan om de hond los te laten lopen.
In de bossen van Staatsbosbeheer mogen honden wel los van 15 september tot 15 maart, daarna mogen uw honden wel mee maar houd de hond aangelijnd.

Schiermonnikoog:
Honden mogen hier het hele jaar los lopen op het strand. Ook op veel andere delen van het eiland geldt geen aanlijngebod. Een aanlijngebod geldt alleen binnen de bebouwde kom (aangegeven door de plaatsnaamborden van Schiermonnikoog); in het Nationaal Park met uitzondering van het Noordzeestrand; op Het Rif.

Terschelling:
Terschelling is een waar wandelparadijs voor u en uw honden. In het bos en op het strand mogen uw honden los. Op de rest van het eiland, ook in het duingebied, geld echter een aanlijngebod.
Staatsbosbeheer heeft zeven paaltjeswandelingen uitgezet. Terschelling kent ook een lange afstandswandeling van maar liefst ruim 43 kilometer.

Texel:
Op het eiland gelden de volgende regels: Honden moeten op het strand aan de lijn op de bewaakte strandgedeelten ten noorden van strandpaal 8 (De Hors).
Op De Hors moeten honden tevens aangelijnd zijn van 1 maart tot 1 september. In het recreatiebos De Dennen, mogen de honden wel los lopen tussen het Jan Ayeslag, de Nattevlakweg, Randweg en CaliforniŽweg, met uitzondering van het begrazingsgebied bij de Ploegelanden. In het Krimbos, het recreatiebos bij De Cocksdorp, mag de hond het gehele jaar los. Op de speelweiden in het bos moeten honden aan de lijn.
Ook in de schapengebieden dient u de hond aangelijnd te hebben en te houden.

Vlieland:
Honden mogen het hele jaar los lopen op het strand van Vlieland. Neem poepzakjes mee zodat de andere badgasten geen overlast heeft van uw hond. In het oostelijk deel van Vlieland, ook in het bos rond het dorp Vlieland mogen honden los lopen. In het westelijk deel van het bos rond het dorp moeten honden aan de lijn. In het dorp zelf geldt een aanlijngebod voor uw hond.

Submenu

010 WEBDESIGN